Ängsmarken kindergarten

Client: Municipality of Örnsköldsvik
Duration: Completed 2019
Size: 1500 m2

Image day: Sander Taats
Image night: Johan Liljedahl

A new kindergarten with 8 units with the flexibility to be converted into a primary school. The facility is designed for two parallell F-3 classes. To help visually fragment the scale of the two-storey building, the angled roof is divided into three entities. The architectural form and the dusty green wooden facade are insipired by the nothern swedish landscapes. The building turns its back to the traffic lane and opens up with two roofed terraces towards the playground and the surrounding nature.                                                                                                                                                                                          

FskKroksta_SiteFskKroksta_Site
DSC02046DSC02046
ängsängs
FskKroksta_materialFskKroksta_material